Sałatka z awokado i serem Aldamer

Składniki:

- 2 garście rukoli

- 2 garście liści młodej botwinki lub młodego szpinaku

- 1 dojrzałe awokado

- 10 pomidorków koktajlowych

- 6 jajek przepiórczych

- 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki

Sałatka z awokado i serem Aldamer

Sos winegret:

1 łyżka musztardy francuskiej 100 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 1 łyżka soku z cytryny
½ łyżeczki kurkumy, 1 płaska łyżeczka cukru, szczypta soli i czarnego pieprzu do smaku

Wykonanie:

Rukolę i liście botwinki wyłożyć do miski. Dodać poszarpaną sałatę, cząstki obranego awokado, pomidorki przekrojone na pół oraz ugotowane i przekrojone jajka przepiórcze. Dodać utarty na grubym oczku ser, polać sosem winegret i delikatnie wymieszać.
Smacznego!

Zobacz inne