Cukinie faszerowane

Składniki:

- 2 średnie cukinie

- 500 g mięsa mielonego

- 2 cebule

- 1 świeża papryka

- 4 ząbki czosnku

- 1/2 pęczka natki pietruszki

- 2 pomidory

- 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w bloku

- zioła prowansalskie, sól, pieprz

Cukinie faszerowane

Przygotowanie: 

Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym startym serem. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 50 min.

Smacznego!

Zobacz inne