Zawijasy pieczarkowo-serowe w boczku wędzonym

Składniki:

- 12 świeżych dużych pieczarek

- 200 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki

- ½ pęczka natki pietruszki

- 2 ząbki czosnku

- 12 plasterków wędzonego boczku surowego

- grubo mielony pieprz do smaku

Zawijasy pieczarkowo-serowe w boczku wędzonym

Wykonanie: 

Pieczarki oczyścić, lecz nie obierać, wyciąć nóżki i część miąższu. Ser utrzeć na grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony czosnek, pieprz, posiekane nóżki pieczarek i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać pieczarki, każdą owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką  i upiec w piekarniku w 200oC aż do ładnego zrumienienia boczku.

Zobacz inne