Zawijasy pieczarkowo-serowe w boczku wędzonym

Składniki:

-12 świeżych dużych pieczarek

-200 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki

-½ pęczka natki pietruszki

- 2 ząbki czosnku

-12 plasterków wędzonego boczku surowego

-grubo mielony pieprz do smaku

Zawijasy pieczarkowo-serowe w boczku wędzonym

Wykonanie: 

Pieczarki oczyścić, lecz nie obierać, wyciąć nóżki i część miąższu. Ser utrzeć na grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony czosnek, pieprz, posiekane nóżki pieczarek i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać pieczarki, każdą owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką  i upiec w piekarniku w 200oC aż do ładnego zrumienienia boczku.

Zobacz inne