Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo – śmietanowym
Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo – śmietanowym
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.
Składniki na farsz:
200 g sera podlaskiego MSM Mońki
200 g młodego szpinaku
7 ząbków czosnku
pieprz grubo mielony do smaku
klarowane masło do podsmażenia naleśników
Wykonanie: Posiekany szpinak wymieszać z serem żółtym startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku i wymieszać.
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.
Podawać z sosem serowo śmietanowym.
Sos:
2 szt. serka topionego kremowego MSM Mońki 100g
150 ml kwaśnej śmietany 12%
pieprz czarny do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Smacznego!