Wypasiona jajecznica

Składniki:

- 100 g boczku wędzonego parzonego

- 1 średnia cebula

- 4 średnie pieczarki

- 6 jajek

- 6 pomidorków koktajlowych

- 100 g żółtego sera Morskiego MSM Mońki

- ½ pęczka szczypioru

- sól, pieprz do smaku

Wypasiona jajecznica

Przygotowanie: 

Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki i całość chwilę poddusić. Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki. Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą. Podawać z pokrojonym szczypiorem.

Smacznego!

Zobacz inne