O Firmie

Stworzyliśmy miejsce, gdzie powstaje najczystszy smak, zaczerpnięty wprost z natury.

Każdy powstający tu produkt charakteryzuje się pełnym i wyśmienitym smakiem, osiągniętym dzięki wykorzystaniu jedynie naturalnych składników.

Każdy powstający tu produkt charakteryzuje się pełnym i wyśmienitym smakiem, osiągniętym dzięki wykorzystaniu jedynie naturalnych składników. Specjalizujemy się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, serów topionych, masła ekstra oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.

Produkcja w MSM Mońki odbywa się przy pomocy najnowszych technologii.

Kontrola na każdym etapie wytwarzania sprawia, iż produkty są najwyższej jakości, czego gwarancją jest Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP. Duże nakłady inwestycyjne w ostatnich latach spowodowały, że firma jest ciągle rozbudowywana i unowocześniana. Zakład został między innymi wyposażony w automatyczną linię do produkcji serów dojrzewających, z wydajnością do 600 tysięcy litrów mleka na dobę. Tym, co pozwala nam sprostać wymaganiom odbiorców, jest także dostarczanie naszych aromatycznych serów w wersji plastrowanej, w poręcznych opakowaniach typu „otwórz-zamknij”, które zapewniają pełny smak i świeżość przez wiele dni.

Codziennie dbamy o to, aby surowce, których używamy przy produkcji, były najwyższej jakości i spełniały przyjęte przez nas standardy.

Dzięki stałej współpracy z zaufanymi dostawcami mleka z lokalnych gospodarstw mamy pewność, że jakość surowca jest na najwyższym poziomie. Aż 97% mleka, z których powstają nasze sery, skupowana jest w klasie ekstra. W połączeniu z najnowocześniejszą technologią pozwala nam to tworzyć produkty, które cieszą się uznaniem Klientów.

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce.

Nasze certyfikaty:

MSM Mońki ponownie wyróżniona za doskonałe produkty.

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska otrzymała aż 4 wyróżnienia podczas XXIV Krajowej Oceny Serów i Twarogów. Powołane zespoły superarbitrów i arbitrów dokonały oceny sensorycznej, oceny prawidłowości oznakowania, estetyki i funkcjonalności produktów, a także dodatkowych informacji na opakowaniu. Na podstawie tej kompleksowej analizy Komisja Superarbitrów przyznała wyrobom MSM Mońki medale im. prof. dr hab. Zbigniewa Śmietany w kilku kategoriach. Wyróżnione produkty to: Gouda, Aldamer i ser LUX MSM Mońki.

W 2019 roku Spółdzielnia otrzymała także Nagrodę Prezesa AR i MR za zajęcie VII m-sca w rankingu Najlepszych Spółdzielni Mleczarskich podczas Targów Mleko – Expo.

Nasze nagrody i wyróżnienia: