Roladki schabowe z serem żółtym, szpinakiem i sosem wiosennym

Składniki:

- schab bez kości (4 kotlety)

- garść świeżego szpinaku

- sól i pieprz

- 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki

- 1 łyżka oleju

- Sos wiosenny:

- 100 g (1 opakowanie) serka topionego MSM Mońki

- 250 ml śmietanki słodkiej 18%

- świeże zioła: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn

- sól i pieprz

Roladki schabowe z serem żółtym, szpinakiem i sosem wiosennym

Przygotowanie:

 Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 min.). Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.

Smacznego!

Zobacz inne