Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:

- 3 świeże papryki kolorowe

- 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym)

- 1,5 łyżeczki płatków chili

- 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki

- 2 gałązki świeżego rozmarynu

- sól do smaku

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Wykonanie:

paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Smacznego!

Zobacz inne