Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

Składniki:

- 2 pszenne bagietki

- 1 czerwona papryka

- garść pokrojonych czarnych oliwek

- dwa plastry wędzonego łososia

- 100 g startego sera żółtego Gouda MSM Mońki

- łyżka oliwy

- sól, pieprz, bazylia

- świeże listki pietruszki do dekoracji

Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

Przygotowanie:

Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia oraz skrojone wcześniej oliwki. Doprawić solą, pieprzem i bazylią, a na wierzch utrzeć żółty ser. Podawać udekorowane listkiem świeżej pietruszki.

Smacznego!

Zobacz inne