Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Składniki:

- świeży karp

- 500 g świeżych pieczarek

- 1 średni pęczek natki pietruszki

- 1 cebula

- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach

- 3 ząbki czosnku

Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.

Smacznego!

Zobacz inne