Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołami

Składniki:

- 4 pstrągi świeże patroszone

- 150 g sera Podlaskiego MSM Mońki

- 3 ząbki czosnku

- 50 g masła

- 3 łyżki świeżych posiekanych ziół (rozmaryn, szałwia, melisa, tymianek, natka pietruszki)

- sól, pieprz i płatki chili do smaku

Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołami

Wykonanie:

Pstrągi umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem a następnie odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Ser pokroić w paseczki, dodać posiekany czosnek i zioła, posiekane masło oraz płatki chili do smaku. Wszystko wymieszać. Powstałym farszem wypełnić pstrągi. Następnie natłuścić olejem i upiec w rozgrzanym do 180oC piekarniku na złoty kolor (około 25-30 minut).
Smacznego!

Zobacz inne