Sałatka Olivier z serem Monieckim i łososiem

Składniki:

- 150 g filetu z łososia

- 1 łyżeczka oleju rzepakowego

- sól i pieprz do smaku

- 100 g sera żółtego Monieckiego MSM Mońki

- 1 średnia marchewka

- 1 ogórek kiszony

- 1 jajko na twardo

- 2 łyżki groszku konserwowego

- 1 łyżka kaparów w zalewie

- 3 łyżki majonezu

- 1 garść liści różnych gatunków sałat

Sałatka Olivier z serem Monieckim i łososiem

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, pieprzem, natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanej patelni. Odstawić do wystygnięcia.
Marchewkę ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojony w drobną kostkę ser, ogórki kiszone i jajka. Dodać również groszek i kapary. Doprawić do smaku pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
Układać warstwami: łyżka sałatki, cząstki łososia, sałatka i na wierzch sałata dekoracyjna. Czynności powtórzyć.

Smacznego!

Zobacz inne