Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

Składniki:

- 2 pęczki białych szparagów

- 2 kromki chleba

- 1 opakowanie serka topionego MSM Mońki

- średnia cebula czerwona

- 1 litr bulionu drobiowego

- szczypta gałki muszkatołowej

- sól, pieprz do smaku

Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

Przygotowanie: Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku. Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości.

Smacznego!

Zobacz inne