Krem warzywno-serowy z chipsami z buraków

Składniki:

- 2 pory

- 1 średniej wielkości seler

- 2 pietruszki

- 300 g (3 opakowania) serka topionego MSM Mońki

- 2 czerwone buraki

- 100 ml słodkiej śmietanki

- sól, pieprz ziołowy do smaku

- rosół lub woda

Krem warzywno-serowy z chipsami z buraków

Przygotowanie: Warzywa obrać, pokroić w kostkę. Podlać rosołem lub wodą, tak aby je przykryć. Ugotować do miękkości. Dodać serek topiony, śmietankę i przyprawy. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Zupę podawać z chipsami z buraków.

Chipsy: Buraki umyć, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Usmażyć w głębokim oleju, aż zaczną się wywijać brzegi (ok. 3-4 min.) Odsączyć na ręczniku papierowym.

Smacznego!

Zobacz inne