Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Składniki:

- 250 g sera morskiego MSM Mońki

- 3 łyżki mąki pszennej

- 2 jajka

- 1 szklanka bułki tartej

- olej do głębokiego smażenia

- 3 sztuki świeżej kolorowej papryki

- 1 młoda cukinia

- 1 czerwona cebula

- ½ sztuki średniego bakłażana

- 15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej

- ½ pomarańczy

- płatki chilli

- sól do smaku

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Wykonanie:

Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej). Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.

Smacznego!

Zobacz inne