Ser Aldamer

Aldamer charakteryzuje się łagodnym, słodkawym i delikatnym smakiem.

Skład

mleko

sól

bakterie fermentacji mlekowej

podpuszczka mikrobilogiczna

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna

1441

Tłuszcz

27 g

w tym kwasy tłuszczowe

18 g

Węglowodany

0 g

w tym cukry

0 g

Białko

26 g

Sól

1.1 g

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temp. Od 0 do + 10 ˚C.

Doskonały do lekkiego wina

Aldamer charakteryzuje się łagodnym, słodkawym i delikatnym smakiem. Jego zwarty i sprężysty miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Doskonale sprawdza się przy przygotowaniu szybkich przekąsek, jak koreczki i kanapki oraz zapiekanek, tostów, pizzy i sosów. Wyjątkową kulinarną kompozycję, z łagodnym w smaku Aldamerem, najlepiej stworzą lekkie wina o delikatnym bukiecie, białe bądź różowe.
Dostępny w plasterkach: 150 g i w blokach: 4 kg.

Potrawy które przygotujesz z tym produktem: