Makaron orecchiette z brokułami i serem Monieckim

Składniki:

-250g makaronu orecchiette

-1 świeży brokuł

-4 łyżki oliwy z oliwek

-3 ząbki czosnku

-½ pęczka świeżej mięty

-200g sera Monieckiego MSM Mońki

-Sól i pieprz do smaku

Makaron orecchiette z brokułami i serem Monieckim

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie przez 1 minutę. Na patelnię wlać oliwę, dodać pokrojony w plasterki czosnek i krótko podsmażyć, uważając, żeby się zbytnio nie zrumienił. Następnie dodać brokuły, świeżo ugotowany na półtwardo makaron oraz pieprz do smaku. Całość wymieszać i chwilę podsmażyć. Wyłożyć na talerze i posypać startym żółtym serem. Każdą porcję obficie udekorować listkami mięty.
Smacznego!

Zobacz inne