Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Składniki:

-250 g sera morskiego MSM Mońki

-3 łyżki mąki pszennej

-2 jajka

-1 szklanka bułki tartej

-olej do głębokiego smażenia

-3 sztuki świeżej kolorowej papryki

-1 młoda cukinia

-1 czerwona cebula

-½ sztuki średniego bakłażana

-15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej

-½ pomarańczy

-płatki chilli

- sól do smaku

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Wykonanie:

Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej). Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.

Smacznego!

Zobacz inne