Ser Moniecki

Moniecki ceniony jest przede wszystkim za łagodny smak oraz delikatny aromat.

Skład

mleko

sól

bakterie fermentacji mlekowej

podpuszczka mikrobiologiczna

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna

1441

Tłuszcz

27 g

w tym kwasy tłuszczowe

18 g

Węglowodany

0 g

w tym cukry

0 g

Białko

26 g

Sól

1.1 g

Sposób przechowywania:

Przechowywać w niskiej temperaturze do 10 - 12 dni po otwarciu Zachowaj oryginalne opakowanie bądź przechowuj ser w pergaminie Nie przechowuj sera w foliowych opakowaniach

Delikatny smak i aromat

Moniecki ceniony jest przede wszystkim za łagodny smak oraz delikatny aromat. Jego gładki, ale i elastyczny miąższ oraz sprężysta konsystencja sprawiają, że doskonale sprawdza się w każdej roli. Można wykorzystać go na zimno – jako dodatek do kanapek czy sałatek, jak i na ciepło – do zapiekanek i makaronów.
Dostępny w blokach: 4 kg.

Potrawy które przygotujesz z tym produktem: