Ser Gouda

Wyrazisty, pobudzający zapach i śmietankowy smak – to znaki rozpoznawcze sera Gouda, który jest jednym z najstarszych i najbardziej znanych przedstawicieli serów dojrzewających na świecie.

Skład

- mleko

- sól

- bakterie fermentacji mlekowej

- podpuszczka mikrobilogiczna

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna

1441

Tłuszcz

27 g

w tym kwasy tłuszczowe

18 g

Węglowodany

0 g

w tym cukry

2.5 g

Białko

26 g

Sól

1.3 g

Sposób przechowywania:

- Przechowywać w niskiej temperaturze do 10 - 12 dni po otwarciu

- Zachowaj oryginalne opakowanie bądź przechowuj ser w pergaminie

- Nie przechowuj sera w foliowych opakowaniach

Śmietankowy i wyrazisty

Wyrazisty, pobudzający zapach i śmietankowy smak – to znaki rozpoznawcze sera Gouda, który jest jednym z najstarszych i najbardziej znanych przedstawicieli serów dojrzewających na świecie. Charakteryzuje się sprężystym miąższem i nielicznymi, owalnymi otworami wielkości ziarna. Gouda doskonale się topi, dlatego też, świetnie sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak pizza, zapiekanki, tosty czy fondue. To również sprawdzony dodatek do kanapek i innych szybkich przekąsek.
Do nabycia w plasterkach: 150 i 750 g i w blokach o gramaturze 3 kg oraz w wersji mini – blok o wadze 1,5 kg.

Potrawy które przygotujesz z tym produktem: