O firmie

Tu powstaje smak
Dzikość krajobrazu i piękno natury. Niezwykłe bogactwo flory i wyjątkowość fauny oraz szacunek do żywiołów. Dolina Biebrzy to kraina, w której króluje to, co prawdziwe i naturalne. Nieskazitelnie czysta woda, soczyście zielone pola i łąki nadają rytm temu, co dzieje się dookoła. To rejon, w którym człowiek dostosowuje się do natury, a nie natura do człowieka. To ona wyznacza ścieżki, po których stąpa cywilizacja – nigdy odwrotnie.


Tradycja zgodna z naturą
Z szacunku do unikalnej przyrody, która nas otacza, dokładamy wszelkich starań, aby misja, jaką określamy dla naszej firmy, była z nią zgodna. Tymi samymi wartościami kierowaliśmy się ponad 40 lat temu, kiedy 1 maja 1972 roku powstawała Moniecka Spółdzielnia Mleczarska. Od tamtego momentu nasza miłość do serów nie maleje, a tradycja serowarstwa przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.


Nowoczesna firma
Specjalizujemy się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku. Produkcja w MSM odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, że produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej/Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP. Duże nakłady inwestycyjne w ostatnich latach spowodowały, że firma jest ciągle rozbudowywana i unowocześniana. Zakład został między innymi wyposażony w automatyczną linię do produkcji serów dojrzewających, z wydajnością do 600 tysięcy litrów mleka na dobę. W roku 2010 uruchomiliśmy nową linię produkcyjną do plasterkowania serów i pakowania ich w opakowania typu "otwórz – zamknij", co pozwoliło na poszerzenie asortymentu Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej. Dynamiczne zarządzanie zakładem pozwala mu skutecznie konkurować zarówno na rynku krajowym, jak i zagranicznym.


Z troski o klienta
Codziennie dbamy o to, aby surowce, których używamy przy produkcji, były najwyższej jakości i spełniały przyjęte przez nas standardy. Dzięki stałej współpracy z zaufanymi dostawcami mleka mamy pewność, że jakość surowca jest na najwyższym poziomie. Aż 97% mleka, z których powstają nasze sery, skupowana jest w klasie ekstra. W połączeniu z najnowocześniejszą technologią pozwala nam to tworzyć produkty, które cieszą się uznaniem Klientów.
 

certyfikat_02.jpgcertyfikat-iso.jpgpolityka-jakosc.jpg