Ser topiony Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej nagrodzony certyfikatem „Doceń polskie”
Ser topiony kremowy, wyrób Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej, został nagrodzony prestiżowym certyfikatem „Doceń polskie”. Spółdzielnię z Moniek wyróżniono podczas V audytu certyfikacyjnego, który odbył się 16 maja w Krakowie.  
 
Ser topiony Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej nagrodzony certyfikatem „Doceń polskie”

Przyznanie certyfikatu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” serowi produkowanemu w Mońkach to najlepsza rekomendacja dla  tego produktu. Pięcioosobowa Loża Ekspertów, która decyduje o przyznaniu wyróżnienia, doceniła smak i wygląd sera topionego oraz jego walory odżywcze. Wyrób zyskał dodatkowo miano TOP PRODUKTU, co oznacza, że otrzymał od Loży maksymalną liczbę punktów.
 
O randze wyróżnienia zdobytego przez MSM najlepiej świadczy fakt, iż honorowy patronat nad programem „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marek Sawicki.

Godło „Doceń polskie”, przyznane na podstawie obiektywnych ocen ekspertów, to cenna wskazówka dla konsumentów. Kupując wyrób oznaczony logotypem programu mamy pewność, że produkt został pozytywnie oceniony i jest wart uwagi. Ponadto, znak „Doceń polskie” jednoznacznie akcentuje pochodzenie wyrobu.
 
Dla producentów zdobycie certyfikatu to niewątpliwie powód do dumy i prestiż. To także dowód na to, że firma dba o jakość swoich wyrobów i nie obawia się ocen ekspertów. Sukces odniesiony podczas certyfikacji to ważny krok w rozwoju firmy. Pozytywny wynik audytu daje spółdzielni z Moniek możliwość szerokiej promocji swojego produktu. Dzięki temu rekomendowany jest nie tylko sam produkt, ale i region z którego pochodzi producent.
 
Szczegółowe informacje dotyczące programu zawarte są na stronie internetowej
http://docenpolskie.pl.

* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Program „Doceń polskie” ma na celu promocję wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso czy Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Honorowy patronat nad programem „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.